Web v dubnu

Vážení, měsíc duben je pryč a je tedy ta správná chvíle na to, abychom se podívali co se dělo a bude dít na našem webu.

Měsíc duben sliboval lepší počasí, ale jak řekl jeden karikaturista, jedna vlna veder jaro nedělá a tak jsme odložili soutěž Memoriál Jardy Macháčka. Bude se létat v květnu. To samé postihlo i Sluka Cup. Tvrďáci si ale zlétali v Neratovicích a o tom jsme již publikovali informace, respektive odkazovali na článek, který Láďa Bušek připravil n stránky Neratovického klubu. Poslední víkend v dubnu e ale uskutečnila  velmi pěkná soutěž v Lánech. Hned dva dny po soutěži jsme publikovali reportáž s fotkami. A sliboval jsem video a to jsme skutečně sestříhal a publikoval. Takže jsem slib dodržel.

Co mě překvapilo byl jen mírný zájem o model Esprit, který postavil Jirka Schiferdecker. Návštěva nebyla úplně špatná, ale bývala vyšší. Jsem zvědavý, zda vás zaujme ten květnový článek o modelu, který postavil Jirka Veinfurt. Současně jsme publikovali druhý díl ze série článků o vztlakovém tělesu. Všechno toto ale překryly právě soutěže a také jedno překvapení. Jak již tradičně říkám, soutěže jsou kořením modelářského života a vás baví nejvíce.

Pojďme se tedy podávat na hitparádu.

Nejvíce vás zaujala pozvánka na soutěž v Neratovicích. Neratovičtí v čele s Jirkou Hvězdou připravili po několikaleté přestávce opět historickou soutěž. Pozvánka měla 125 přečtení. Na druhém místě je článek o RC Letné, kterou postavil Pepa Kubeš. Letná zaujala a měla 106 přečtení. Na třetím místě jsou opět Neratovice, tentokrát ale výsledky. Cekově se přečetly 98 krát. Na čtvrtém místě je pozvánka na Memoriál Jirky Kaliny a setkání modelů IGRA. A tak dále, a tak dále. Cekově se návštěvnost našeho webu vyhoupla na 5 915 návštěv.

Co nás čeká? Předpokládám, že budou reportáže z akcí. Máme tam na květen hned tři Memoriály, Franty Dvořáka, Radoslava Čížka a pak odložený Memoriál Jardy Macháčka. Takže samé vzpomínkové soutěže. Ještě by se měl přidat náhradní termín Sluka Cupu.

Co se týká článků, již na začátku května jste se něco málo dozvěděli o stavebnicích IGRA. Téma e hodí už jenom kvůli setkání modelů IGRA, který se odehrál 5.5. v Jelenici. Určitě budu publikovat poslední díl seriálu o vztlakovém tělesu. Pak se uvidí, protože vidím, že akcí a informací bude v květnu opravdu mnoho.

Občas v tomto článku ukazuji nějaké zajímavosti, to aby to nebyl ten článek jen o tom co bylo a co bude. Tak vám dneska ukážu jak kdysi vypadaly naše vysílače. Možná to není úplně přesné. Jak vypadaly vysílače ve třicátých létech v USA jste viděli například v článku o bratrech Goodových. Mimochodem, článek vyšel i v časopise RC Revue letos v dubnu.

A nyní se podívejme na představu z amerického časopisu Air Trails, někdy z druhé poloviny čtyřicátých let. Nelekejte se, je to fotomontáž.

No nedovedu si představit, že bych tohle táhl na letiště.

No a pak tu mám fotku z let šedesátých, mnozí asi i zažili

Možná, někdo z vás pozná modeláře. Je z Drozdova.

Tak, a to je pro dnešek vše.

Přeji krásné lety a radost ze stavby.

Jirka Hloušek jako admin